Om Blooms Bageri

Blooms Bageri - Bageriet & Cafét på Söder som bakar färskt bröd dygnet runt.


Blooms har funnits sedan 1997 vid St. Paulsgatan efter att ha smygstartat vid Nytorget på cafe Tevere 1973 av Vincenzo Pellegrinio. Enzo tog med sig bokstavligen sin biga (surdeg) från Taranto i Calabrien och utvandrarde som 18 åring till Sverige. Han hade drömmar om att öppna ett bageri precis som sin far, och han lyckades!

Vi är bageriet som bakar färskt bröd dygnet runt. Levererar utan tillsatser med stor kärlek och passion!

Pepe tog över Tevere 1994 och bibehöll samma surdeg som odlades varje dag, och även tänket hur ett bageri skulle skötas drev honom frammåt. Vi tog med oss tänket med hantverket att tillaga färskt surdegsbröd och kondisvaror, samt hur viktigt det är att ta hand om våra gäster. Detta ledde till öppningen av BLOOMS!


Idag kan vi stoltsera med att vara pionjärer inom surdegskulturen i Stockholm.


I samma lokaler där BLOOMS nu ligger, fanns det anrika SBAB (est. 1899 - Stockholms Bageriet AktieBolag) som var specialister på skorp-tillverkning. Det har ni säkert sett plåtlådor med namnet på.


 


Följ oss på Facebook så  bjuder vi på en Kaffe!